Martines pasta og kjøttdeigform

Dette er minstefrøkens store middagsfavoritt (etter taco da…). Pasta og kjøttdeigform kan lages klart i forveien så den passer perfekt i en travel hverdag. Dette er en stor oppskrift som rekker til flere dager hos oss.

Formen inneholder bra med grønnsaker, men du kan gjerne servere en frisk og fargerik salat til for litt ekstra grønnsaker. Barna spiser som regel bra med grønnsaker om de er skjært i biter og staver så det serverer vi til nesten alle middager.

 

Kjøttdeig og pasta i form
Martines pasta og kjøttdeigform
Pasta og kjøttdeigform

 

Til pasta og kjøttdeigform trenger du:

1 løk

2 fedd hvitløk

1 chili, uten frø

1 liten purre

400-600 g kjøttdeig eller karbonadedeig

4 gulrøtter

1 glass tomatpure

1 boks hakkede tomater

1 1/2 dl fløte

200 g tørr linsepasta eller fullkornspasta

salt, pepper

revet ost

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Hakk løk, hvitløk og chili og finsnitt purre. Del gulrøttene i små terninger.

Stek løk i smør eller olje i en stor gryte eller stekepanne med høye kanter til løken er myk og blank. Ha i hvitløk, chili og purre og la det steke med noen minutter. Ha i kjøttdeig og stek til den er nesten gjennomstekt.

Tilsett gulrøtter, tomatpure, hakkede tomater og fløte og kok det hele opp. La det koke 5-10 minutter.

Bland den ferdigkokte pastaen i gryten og ha det hele over i en smurt ildfast form. Topp med revet ost.

Sett i varm ovn og stek til osten er smeltet og gyllen, 15-20 minutter.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *