Loading...
Frokost og lunsjMiddagSalaterSmåretter og tilbehør

Linsesalat med blomkål

Linsesalat med blomkål

Linser og andre belgfrukter er ekte supermat som vi burde inkludere mer av i kostholdet.

Linsesalat med blomkål er supert som tilbehør til både kjøtt og fisk eller sammen med et par knekkebrød til lunsj.

 

linsesalat
salat med grønne linser

 

Hvorfor er bønner, linser og andre belgfrukter så sunne?

Belgfrukter er blant matvarene med karbohydrater som har lavest GI (glykemisk indeks). Det vil si at de påvirker blodsukkeret i mindre grad enn mange andre karbohydratholdige matvarer.
Vi finner også viktig fiber og sunt fett i belgfrukter.

Belgfrukter en svært god proteinkilde. De metter godt og er et fint alternativ til pasta, ris og potet. I tillegg er de fulle av viktige næringsstoffer som B-vitaminer, magnesium, sink og jern blant annet. De er også glutenfrie og er derfor et godt valg om du er allergisk eller intolerant for gluten.

Studier har vist at risikoen for hjerte- karsykdom reduseres om man spiser de regelmessig. Belgfrukter og en neve rå nøtter er smarte valg for helsen. I denne linsesalaten får du begge deler – vinn vinn med andre ord!

Jeg gjør det enkelt og bruker grønne linser som ligger i lake i denne salaten, men du kan selvfølgelig bruke tørre linser og koke dem selv.

 

Linsesalat med blomkål

 

Ingredienser til linsesalat med blomkål (2-3 personer):

1 pakke grønne linser i lake, feks disse

1/4 stort blomkål

2 vårløk

2 ss frisk hakket persille

1 håndfull valnøtter

 

Dressing:

2 ss olivenolje

2 ss sitronsaft

1 ss flytende honning

salt, pepper

 

Slik gjør du:

Hell laken av linsene og skyll dem i en sil. Del blomkål i biter og ha det over i en blender eller lignende og kjør til det ligner små riskorn. Du kan også rive blomkål til ris på et rivjern.

Del vårløk i biter og hakk persille. Bland det sammen med linser og blomkål.

Ha ingrediensene til dressingen i en liten skål og rør det godt sammen. Smak til med salt og pepper. Hell det over linsesalaten og bland godt.

Ha i valnøtter til slutt.

La gjerne linsesalaten stå kaldt en stund før servering slik at smakene får satt seg litt.

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *