Lavkarbo granola med nøtter og frø

Denne lavkarbo granola er bedre enn godteri. Seriøst! Å spise denne til frokost føles som å synde skikkelig. I stedet for å være usunn er den proppfull av godsaker fra nøtter og frø som gir deg en perfekt start på dagen. Spis den sammen med cottage cheese og kefir (min favoritt) eller gresk yoghurt og friske bær eller bruk den som topping på smoothien din. Og blir du sugen på noe godt så prøv en skje av denne rett fra krukka. Oh my!

Granola med nøtter og frøSukkerfri granola

Nøtter, kjerner og frø inneholder mange stoffer som er bra for helsen vår. De bidrar blant annet med sunne fettsyrer, fiber og viktige vitaminer og mineraler. Blant annet finner vi magnesium, sink og selen som er viktige for energiomsetningen og immunforsvaret i flere nøtter og frø. De ulike nøttene, kjernene og frøene inneholder ulike næringsstoffer så det er en fordel å variere mellom forskjellige typer.

Til lavkarbo granola trenger du:

2 dl linfrø

1 dl chiafrø

2 dl gresskarkjerner

1 dl kokosflak (eventuelt kokosmasse)

2 dl mandler

1 dl pekannøtter

2 ss smør

4 ss fibersirup gold (kan byttes ut med honning, men resultatet vil bli noe annerledes)

1 ss kokosolje (kan byttes ut med olivenolje)

1 ts salt

1 ts kanel

Sukkerfri granolaSukkerfri granolaSukkerfri granola

Slik gjør du:

Sett ovnen på 160 grader, over- og undervarme.

Ha smør, fibersirup gold, kokosolje, salt og kanel i en gryte og varm på middels varme til alt er smeltet.

Bland sammen alt det tørre i en bolle. Jeg har nøttene hele, men du kan grovhakke dem om du ønsker mindre biter. Hell innholdet i gryten over det tørre og bland godt sammen.

Hell massen over på et bakepapirkledt stekebrett og sett i varm ovn. La granola steke i 20-25 minutter. Rør noen ganger underveis. Det vil kanskje se litt flytende ut mens det steker, men det vil stivne når det avkjøler og granolaen vil bli skikkelig sprø og god.

La granolaen avkjøle på stekebrettet. Oppbevar i tett beholder i romtemperatur.



4 thoughts on “Lavkarbo granola med nøtter og frø”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *