Loading...
MiddagSalater

Laks med lun quinoasalat

Laks med lun quinoasalat

Her har du oppskrift på en enkel og kjempegod hverdagsmiddag! Laks og quinoa er en super kombinasjon.

Laksen er penslet med en herlig krydderblanding med blant annet hvitløk og persille. Du kan selvfølgelig bake laksen i ovnen uten denne også. Bare krydre etter ønske, for eksempel med salt, pepper og sitronskiver.

Quinoa er et godt alternativ til pasta, ris og poteter. Quinoa inneholder bra med fiber som er viktig for fordøyelse, metthet og blodsukkerkontroll. Proteininnholdet i quinoa er høyt (faktisk dobbelt så mye som i ris) og er av en type som kroppen lett kan utnytte. Dette fordi den inneholder alle de essensielle aminosyrene, det vil si de aminosyrene vi må få tilført gjennom maten. Vi finner også jern, magnesium og vitamin A, B og E pluss mer i quinoa.

I tillegg er quinoa glutenfri. Den har en herlig nøtteaktig og mild smak.

 

Laks med quinoaLaks med quinoa

 

For å lage laks med quinoa til 4 trenger du:

500 g laksefilet

3-4 fedd hvitløk, avhengig av størrelsen

2 ss smør

2 ss hakket frisk persille

krydder, for eksempel salt, pepper, chili, ingefær

2 ss sitronsaft

 

Quinoasalat:

2 dl quinoa

4 dl vann

1 revet gulrot

1 vårløk, i biter

12 cherrytomater, delt i to

 

Dressing til quinoa:

1 ss sitronsaft

1 ss olivenolje

1 ss hakket persille

salt, pepper

 

Laks med quinoa

 

Slik gjør du:

Start med å koke quinoaen. Følg fremgangsmåten på pakken.

Imens gjør du klart laksen. Sett ovnen på 200 grader. Smelt smøret i en gryte eller liten panne og ha i hakket eller presset hvitløk, persille og krydder. Kok opp og la det putre noen minutter på svak varme. Ha så i sitronsaften.

Ha laksestykkene i en ildfast form. Pensle laksen med krydderblandingen og sett i varm ovn i 10-15 minutter avhengig av tykkelse.

Mens laksen er i ovnen gjør du klart grønnsakene og dressingen til quinoasalaten.

Når quinoaen er ferdig kokt tar du den bort fra platen og lar den stå med lokket av for å kjøles ned litt. Bland i grønnsakene og ha over dressingen.

Ha lun quinoasalat over på tallerkner og topp med laks.

Har du rester igjen er det perfekt matpakke til i morgen. Quioasalat smaker nemlig like god varm som kald.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *