Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Kryddermuffins med squash og gulrot

Kryddermuffins med squash og gulrot

Supersaftige og smakfulle kryddermuffins som passer veldig godt i matpakken. De smaker som krydderkake, men inneholder både gulrot og squash.

Disse fungerer veldig fint å fryse, vi har alltid et lager av disse liggende. Da er det lett å ta opp og ha lunsj eller et mellommåltid tilgjengelig. Minstefrøken har dem ofte med i matpakken på skolen, gjerne sammen med litt yoghurt og en frukt. De holder seg ferske og saftige i flere dager etter at du har tint dem, men husk å oppbevare kryddermuffins i kjøleskapet.

Kryddermuffins med squash og gulrot
Kryddermuffins med squash og gulrot
Kryddermuffins med squash og gulrot

Ønsker du klassiske søte vanilje- eller sjokolademuffins kan du prøve disse som alle barn elsker!

Ingredienser til 12 kryddermuffins:

75 g smør, romtemperert

50 g sukrin+

3 egg

200 g squash

100 g gulrot

100 g siktet spelt

50 g sammalt spelt

50 g små havregryn

1 ts natron

1 ts bakepulver

1/2 ts vaniljepulver

1 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1/2 ts ingefær

1/2 ts muskat

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Riv squash og gulrot på den fineste delen av rivjernet.

Pisk smør og sukrin+ godt sammen, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett egg, 1 om gangen mens maskinen går. Tilsett gulrot og squash.

Bland alt det tørre i en egen bolle og tilsett det til det våte. Kjør maskinen til alt er godt blandet.

Fordel røren i 12 muffinsformer, gjerne litt stive. Mine er kjøpt på Clas Ohlson. Jeg setter som regel formene i et muffinsbrett.

Sett i varm ovn og la steke i 16-20 minutter.

La dem avkjøle helt på rist. Kryddermuffins blir aller best etter å ha fått en natt i kjøleskapet – oppbevar dem kaldt og de holder seg fint i 4-5 dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *