Loading...
Frokost og lunsj

Granola med smak av jul

Pepperkakegranola

Jeg digger både granola, pepperkaker og jul! Så hvorfor ikke kombinere dette til en fantastisk julegranola med mild smak av pepperkaker? Så godt, så enkelt og fullt av godsaker kroppen din blir glad av.

Denne granolaen kan fint spises året rundt, men passer ekstra godt nå i juletiden. Det er forresten en perfekt gave! Ha den i en glasskrukke og knytt på et fint bånd så har du en perfekt gave til venninner, besteforeldre og andre du vil glede i desember.

 

Pepperkakegranola
Julegranola

 

Prøv julegranola sammen med gresk yoghurt eller melk. Prøv den som topping på smoothie eller bare spis den som snacks når du får lyst på noe godt!

Denne granolaen er blodsukkervennlig på grunn av innholdet av nøtter og frø. De bidrar nemlig med sunt fett som metter bra og holder blodsukkeret i sjakk. Og det er ikke dumt i disse juletider!

 

Ingredienser til julegranola:

3 dl store havregryn

2 dl solsikkekjerner

2 dl gresskarkjerner

2 dl grovhakkede nøtter (jeg brukte 50/50 valnøtter og mandler)

1/2 ts salt

6 ts kanel *

2 ts malt ingefær

2 1/2 ts kardemomme

1 1/2 ts malt nellik

4 ss sukrin gold

5 ss fibersirup gold

 

*Når det gjelder kanel anbefaler jeg å bruke ceylonkanel fremfor vanlig cassiakanel (den du får kjøpt på matbutikken). Ceylonkanel kalles også ekte kanel og fås kjøpt på helsekostbutikker. Grunnen til at jeg anbefaler ceylon er at den ikke er levertoksisk i store mengder slik som den vanlige kanelen er.  Ceylonkanel er ikke like søt som cassiakanel, men smaker fantastisk godt.

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 160 grader, over- og undervarme.

Bland alle ingrediensene og legg på stekebrett med bakepapir. Stek i 20-25 minutter. Rør noen ganger underveis.

La julegranola avkjøle helt på brettet før du brekker den i biter. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *