Enkel fiskesuppe

Fiskesuppe er super hverdagsmat som passer til både store og små. Her er oppskrift på en enkel og smakfull variant.

Jeg liker å bruke litt forskjellig fisk i suppen, ofte blir det en kombinasjon av laks og torsk. Har du reker er det perfekt å tilsette rett før servering.

 

Enkel fiskesuppe
Fiskesuppe
Fiskesuppe
Enkel fiskesuppe

 

Hvis vi har reker til middag sparer jeg alltid på rekeskallet. Det bruker jeg til å lage supergod kraft som gjør fiskesuppe enda bedre! Kraften kan du ha liggende i fryseren så er den klar til neste gang du vil ha fiskesuppe til middag. Eventuelt kan du fryse ned skallet.

For å lage rekekraft har jeg bare rekeskallet sammen med en løk delt i 4 biter i en gryte, fyller opp med vann og lar det småkoke i en halvtimes tid. Så siler jeg av kraften og den er klar til bruk. Om du ønsker kan du koke den videre for å la vannet fordampe, det vil gjøre kraften mer konsentrert. Det kan være en fordel om kraften skal fryses og du ikke har stor plass i fryseren. Når du skal bruke kraften tilsetter du litt vann sammen med kraften til du får mengden oppskriften ber om.

 

Ingredienser til fiskesuppe:

1 løk, hakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1/2 purre, i ringer

2 ss sitronsaft

3 gulrøtter, i tynne staver

7 1/2 dl fiskekraft eller buljong/fond

3 poteter, i tynne staver

1 ss spelt eller hvetemel

1 dl kaldt vann

2 1/2 dl fløte

800 g assortert fisk, for eksempel laks og torsk

2 ss hakket gressløk eller persille (eller begge deler!)

salt, pepper

 

Slik gjør du:

Del opp grønnsakene som angitt over.

Stek løk, hvitløk og purre i smør til løken er myk og blank. Ha over sitronsaft og la den koke med noen minutter.

Tilsett kraft/buljong, gulrøtter og poteter og la det koke opp. Småkok til grønnsakene er møre.

Ha kaldt vann og mel i et glass og rør det godt sammen med en gaffel. Ha det så over i suppen mens du rører i gryten. Tilsett fløte og la det hele småkoke noen minutter.

Del fisken i passe biter og ha den i suppen. Del brokkoli i biter og la det hele trekke til fisken er ferdig.

Ha i gressløk til slutt. Har du andre urter som persille og basilikum passer de også veldig bra i fiskesuppe.

Smak til med salt og pepper.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *