Loading...
Middag

Enkel fiskesuppe

Fiskesuppe

Fiskesuppe er super hverdagsmat som passer til både store og små. Her er oppskrift på en enkel og smakfull variant.

Jeg liker å bruke litt forskjellig fisk i suppen, ofte blir det en kombinasjon av laks og torsk. Har du reker er det perfekt å tilsette rett før servering.

 

Enkel fiskesuppe
Fiskesuppe
Fiskesuppe
Enkel fiskesuppe

 

Hvis vi har reker til middag sparer jeg alltid på rekeskallet. Det bruker jeg til å lage supergod kraft som gjør fiskesuppe enda bedre! Kraften kan du ha liggende i fryseren så er den klar til neste gang du vil ha fiskesuppe til middag. Eventuelt kan du fryse ned skallet.

For å lage rekekraft har jeg bare rekeskallet sammen med en løk delt i 4 biter i en gryte, fyller opp med vann og lar det småkoke i en halvtimes tid. Så siler jeg av kraften og den er klar til bruk. Om du ønsker kan du koke den videre for å la vannet fordampe, det vil gjøre kraften mer konsentrert. Det kan være en fordel om kraften skal fryses og du ikke har stor plass i fryseren. Når du skal bruke kraften tilsetter du litt vann sammen med kraften til du får mengden oppskriften ber om.

 

Ingredienser til fiskesuppe:

1 løk, hakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1/2 purre, i ringer

2 ss sitronsaft (evt 1 dl hvitvin eller eplejuice)

3 gulrøtter, i tynne staver

7 1/2 dl fiskekraft eller buljong/fond

3 poteter, i tynne staver

1 ss spelt eller hvetemel

1 dl kaldt vann

2 1/2 dl fløte

1/2 brokkoli

800 g assortert fisk, for eksempel laks og torsk

2 ss hakket gressløk eller persille (eller begge deler!)

salt, pepper

 

Slik gjør du:

Del opp grønnsakene som angitt over.

Stek løk, hvitløk og purre i smør til løken er myk og blank. Ha over sitronsaft og la den koke med noen minutter. Bruker du hvitvin eller eplejuice lar du det småkoke til væsken er nesten kokt inn.

Tilsett kraft/buljong, gulrøtter og poteter og la det koke opp. Småkok til grønnsakene er møre.

Ha kaldt vann og mel i et glass og rør det godt sammen med en gaffel. Ha det så over i suppen mens du rører i gryten. Tilsett fløte og la det hele småkoke noen minutter.

Del brokkoli i biter og ha den i suppen. Skjær fisken i passe biter og la det hele trekke til den er ferdig.

Ha i gressløk til slutt. Har du andre urter som persille og basilikum passer de også veldig bra i fiskesuppe.

Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *